alt

Blog

Angela (28) maakte in sneltreinvaart carrière bij Subway

Angela (28) maakte in sneltreinvaart carrière bij Subway

 

Angela ten Hoeve wist altijd al dat ze ondernemer wilde worden. Zeven jaar geleden begon ze als Sandwich Artist bij Subway Heerenveen. Als tijdelijk baantje, dacht ze. Het liep anders: Angela bleek haar talenten uitstekend kwijt te kunnen bij Subway. Na drie maanden groeide ze door tot manager van het filiaal, vervolgens werd ze rayonmanager en nu is ze de trotse eigenaar van Subway Heerenveen, waar ze destijds begon. Of ze nog ambities heeft? “Alles is al gelukt!”

Je wilde in 2012 een jaar bij Subway gaan werken, maar bent nooit meer weggegaan. Hoe komt dat?
“Subway Heerenveen bleek de perfecte plek om mijn ondernemersambitie waar te maken. Ik kwam er graag als gast. Eigenlijk ben ik opgeleid als interieurstylist, maar daar was na mijn opleiding geen werk in te vinden. Toen ging ik aan de slag als Sandwich Artist. Ik had het reilen en zeilen in de zaak snel door, dus besloot de eigenaar om mij op te leiden tot manager.”

Wat deed je als manager?
“Ik maakte de personeelsplanning, zag erop toe dat iedere collega zijn werk goed deed en bestelde nieuwe voorraden. Dat heb ik vier jaar lang gedaan. Toen was ik toe aan een nieuwe uitdaging en wilde ik gaan solliciteren bij het hoofdkantoor bij Subway, totdat de eigenaar van Subway Heerenveen zei: ik heb hele andere plannen met jou.”

Wat hielden die plannen in?
“Eerst werd ik rayonmanager, wat betekende dat ik zeven Subway-vestigingen draaiende hield. Bij een vestiging waar tijdelijk geen manager beschikbaar was, deed ik de bestellingen, de personeelsplanning, nam ik nieuw personeel aan en stond ik zelf in de zaak. Dat heb ik bijna drie jaar gedaan, totdat de eigenaar Subway Heerenveen te koop zette. Ik wilde de zaak graag overnemen. Toen is het heel snel gegaan.”

Wat kwam erbij kijken?
“Ik moest worden goedgekeurd door Subway Nederland en Subway Amerika. Daarna haalde ik mijn franchisediploma op de Subway School in Engeland. Na pakweg 4 maanden was alles geregeld en kon ik de Subway in Heerenveen officieel mijn eigen bedrijf noemen. De overgang was makkelijk, omdat ik al veel Subway-vestigingen draaiende heb gehouden.”

Hoe bevalt het nu, je eigen Subway?
“Ontzettend goed. Ik heb alles in Heerenveen en de mensen uit het winkelgebied kennen mij allemaal uit de tijd dat ik manager was. We hebben veel vaste gasten: vooral kantoorpersoneel maar ook studenten, scholieren en ouderen uit de woonflat boven ons pand. Ik ben door mijn werk heel extravert geworden en heb veel geleerd: omgaan met gasten, omgaan met personeel. Je moet als eigenaar bereid zijn om te allen tijde in de zaak te staan, het is een grote verantwoordelijkheid. Maar voor mij is het de leukste baan die er is.”

Heb je nog ambities?
“Nou, de droom van een eigen zaak heb ik al waargemaakt. Maar ik zou ooit nog wel willen emigreren. Dus wie weet ben ik over twintig jaar eigenaar van een Subway restaurant op Curaçao, haha!”

Franchise-Aanvraag

Helaas is ons uitgebreide aanvraagformulier niet geschikt voor gebruik op een mobiele telefoon.
Voer uw contactgegevens in en een SUBWAY® Development Agent neemt vervolgens contact met u op.