alt

Blog

Van Sandwich-Artist tot franchisenemer – een succesverhaal

Van Sandwich-Artist tot franchisenemer – een succesverhaal

 

Martin Stenlund is 31, vader van een tweejarige zoon en gek op wintersport. Hij begon bij Subway als Sandwich Artist. Martin leerde wat het inhoudt om een Sandwich Artist te zijn en welke vaardigheden je moet hebben om gasten blij en tevreden te houden. Maar hij ontdekte ook hoe het Subway franchisesysteem werkt.

Martin werkte zich op naar de functie van store manager. Na een paar jaar, toen Martin nog meer overtuigd was van het Subway franchisesysteem, belde hij de Business Development Agent van zijn regio en toonde hij interesse om franchisenemer te worden. “Hoewel ik nog erg jong was, twintig pas, geloofde Subway in mij. Ze verwelkomden mij als franchisenemer en steunden me volledig tijdens het hele proces om mijn eerste eigen restaurant te openen.”

Sindsdien heeft Martin nog geen seconde spijt gehad van zijn besluit, ook al was het hard werken om zijn eigen bedrijf op te zetten. En het is nog steeds aanpoten. “Maar dat is een van de redenen waarom ik graag eigen baas ben. Ik weet dat het hard werken is, maar ik weet ook dat ik met mijn volledige inzet iets moois kan bereiken. Als ik het goed doe, zie ik dat terug in het succes van mijn bedrijf. Subway geeft me de vrijheid om mijn eigen beslissingen te nemen binnen de operationele richtlijnen.”

Een andere reden waarom Martin zijn baan zo leuk vindt, is dat zijn werkdagen zo gevarieerd zijn. Het ene moment is hij in het kantoor de controlelijsten en de verkoopcijfers van de vorige dag aan het checken. Dan weer is hij nieuwe plannen aan het maken voor toekomstige restaurants en op andere momenten staat hij achter de counter in een van zijn drie restaurants.

De gouden tip

Voor mensen die overwegen om ook franchisenemer te worden, heeft Martin de volgende gouden tip: “Je moet je er volledig van bewust zijn dat het opstarten van je eigen zaak tijd en energie kost. Het is niet makkelijk, je moet er wel echt voor gaan. Dat betekent lange dagen werken en je hebt altijd veel zaken om over na te denken. Maar gelukkig zijn de Subway Business Development Agents er om je hierin te begeleiden. Zij helpen je met je bedrijfsvoering vanuit hun jarenlange ervaring. Dus wat dat betreft kan er niets misgaan.”

Maakt het verhaal van Martin jou enthousiast en zie je het franchisenemerschap wel zitten? Kom dan bij de Subway familie. Je leest in onze brochure wat de volgende stappen zijn.

 

Franchise-Aanvraag

Helaas is ons uitgebreide aanvraagformulier niet geschikt voor gebruik op een mobiele telefoon.
Voer uw contactgegevens in en een SUBWAY® Development Agent neemt vervolgens contact met u op.