alt

Blog

Zien we jou straks in Alkmaar?

Zien we jou straks in Alkmaar?

 

Aan de Olympiaweg in Alkmaar is een nieuwe drive-thru vestiging van Subway geopend. Opmerkelijk: het is de tweede drive-thru in Alkmaar! Gerund door twee doorgewinterde Subway-eigenaren: Bart en Maikel Mienis. Zij vertellen wat hun plannen zijn met dit nieuwe drive-thru restaurant.


Bart en Maikel, stel jullie even voor…
“Wij zijn broers en zakenpartners, in 2003 begonnen bij Subway en inmiddels zijn we eigenaar van 3 Subway-restaurants en begeleiden we franchisenemers. Subway is voor ons een way of life geworden. We stonden aan de wieg van de groei van Subway in Nederland en we blijven mogelijkheden onderzoeken voor nieuwe locaties. Voor franchisenemers en voor onszelf.”

Jullie nieuwste restaurant is een drive-thru in… Alkmaar. Maar daar zit er al één!
“Haha, dat klopt. In 2012 opende Subway de eerste Subway drive-thru vestiging van Nederland, op de oostelijke ring van Alkmaar. Deze loopt heel goed. Onze nieuwste drive-thru zit op de westelijke ring, wij verwachten dat we daarmee een heel ander publiek gaan bedienen.”

Waarom hebben jullie voor deze plek gekozen?
“Er zijn veel mensen in beweging rond de Olympiaweg. De plek ligt midden in een sportgebied met een ijsbaan, wielerbaan en sportverenigingen in de buurt. Ook zijn er bedrijven en scholen dichtbij én ons Subway-restaurant ligt aan de N-weg richting Egmond aan Zee, dus rijden er ook veel toeristen langs.”

Jullie hebben geen franchisenemer gezocht voor deze vestiging, want jullie runnen de zaak zelf. Waarom?
“Dit restaurant met drive-thru heeft een extra functie: we gaan hem gebruiken als trainingslocatie. Nieuwe franchisenemers willen we hier klaarstomen voor het runnen van hun eigen Subway-restaurant. We hebben de moderne Fresh Forward inrichting en de nieuwste snufjes hier aangebracht, zodat ze in de juiste omgeving het vak leren. Boven het Subway-restaurant hebben we ons kantoor gevestigd. Zo kunnen we alles goed in de gaten houden: we zitten er letterlijk bovenop!”

Maikel en Bart Mienis zijn Business Development Agents voor de regio Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

Bekijk ook dit video-interview met Maikel Mienis

Franchise-Aanvraag

Helaas is ons uitgebreide aanvraagformulier niet geschikt voor gebruik op een mobiele telefoon.
Voer uw contactgegevens in en een SUBWAY® Development Agent neemt vervolgens contact met u op.